Introduction Data Vault

Data Vault is een data modelleer aanpak voor enterprise data warehousing. Deze aanpak is gebruikt voor het Rotterdams GegevensMagazijn voor basis- en kern-registraties. Onderstaande illustratie toont de belangrijkste Data Vault concepten aan de hand van een voorbeeld gebasseerd op het GegevensMagazijn.

De illustratie is een animatie, geimplementeerd mbv Svg en Html5. Om de animatie te zien moet je op het plaatje hieronder drukken, je krijgt dan een beeldvullende presentatie. Of je selecteert deze link, hij toont je dezelfde presentatie: Introductie Data Vault modelling. Presentatie technische architectuur Kern en Basisregistraties

Het Data Vault verhaal is een stukje uit de presentatie die ik tijdens het Seminar: Stelselmatig samenwerken – Verder met Basisregistraties op 20 november zal geven: Rotterdams GegevensMagazijn: Herbruikbaarheid door Architectuurkeuzes.

(Getest met de nieuwste versies van Chrome en Firefox. Door met de muis rechts/links te klikken in de presentatie ga je vooruit/achteruit. Je kunt ook de cursor toetsen gebruiken om naar de vorige/volgende slide te gaan.)

3 belangrijkste concepten van Data Vault modelling

blog comments powered by Disqus